پزشکی زنان یا بیماری‌های زنان و زایمان، یکی از رشته‌های تخصصی پزشکی می‌باشد. تشخیص و درمان بیماری‌های زنان مانند قاعدگی دردناک، اختلالات قاعدگی، سرطانهای رحم، سرطان تخمدان، سرطان دهانه رحم، سرطان واژن، نزدیکی دردناک، کیست تخمدان، پیچ‌خوردگی تخمدان، عفونت دستگاه تناسلی (واژینیت) و ... در این رشته مورد بحث قرار می‌گیرند.

 

چرا باید به متخصص زنان و زایمان خوب در گرگان مراجعه کرد؟

دکتر زنان خوب در گرگان پزشکی است که در زمینه‌ی سلامت زنان، به خصوص دستگاه تناسلی آن‌ها و واژن تخصص دارد. اولین معاینه نوجوانان میبایست توسط متخصص زنان در سن 13 تا 15 سالگی انجام شود.

بهترین متخصصین زنان و زایمان گرگان در زمینه‌ی بارداری و زایمان زنان نیز آموزش دیده‌اند اما به طور کلی در زمینه‌های مختلف از پریود و باروری تا بیماری‌های مقاربتی از جمله تبخال تناسلی و زگیل تناسلی و اختلالات هورمونی همگی به آن‌ها مربوط می‌شود.

 

مشکلی ندارید؟ باز هم باید چک شوید!

 خانم ها از زمان بلوغ می توانند مراجعه به متخصص پزشک زنان را آغاز کنند چراکه امروزه بیماری های زنانه از جمله تخمدان پلی کیستیک، کیست های درموئید، کیست های ساده تخمدان و بی نظمی قاعدگی در میان نوجوانان شیوع بالایی پیدا کرده است. بعد از ازدواج نیز مراجعات پزشکی به متخصص زنان دیگر حالت اختیاری ندارد و باید به صورت سالانه انجام شود حتی اگر هیچ مشکلی نداشته باشید. در این مراجعات معمولاً معاینه و سونوگرافی سینه، معاینه رحم و پاپ اسمیر انجام می شود.

 

 تست سرطان دهانه رحم نیز امروزه از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است زیرا این بیماری بعد از سرطان سینه، دومین سرطان شایع زنان به حساب می آید بنابراین خانم ها باید در فواصل لازم همراه پاپ اسمیر، تست سرطان دهانه رحم هم انجام دهند تا در صورت لزوم تحت درمان قرار بگیرند. متخصصان زنان دوره پزشکی عمومی را گذرانده اند بنابراین می توانند آزمایش های کلی قند، چربی، کلیه، کبد و آزمایش های عفونی را برای بیمار درخواست کنند و در صورت لزوم او و همسرش را تحت درمان قرار دهند.

 

 

بعد از یائسگی هم باید هر سال معاینه شوید

 خانم های یائسه نیز باید برای بررسی پوکی استخوان، سرطان های تخمدان، رحم و سینه هر سال به متخصص زنان مراجعه کنند. همچنین باید تست پاپ اسمیر را در فواصل منظم ادامه دهند و برای بررسی تخمدان ها و ضخامت آندومتر (لایه داخلی رحم) سونوگرافی داخلی (واژینال) انجام دهند. ضخامت آندومتر در زمان یائسگی بهتر است زیر چهار میلی متر باشد در غیر این صورت فرد باید کورتاژ تشخیصی انجام دهد به خصوص اگر در خانواده خود سابقه سرطان تخمدان، رحم، روده، مثانه، پروستات و سینه داشته باشد. ماموگرافی نیز بعد از 50 سالگی باید سالی یک بار تکرار شود.

 

آغاز ماموگرافی از 35 سالگی

 انجام سونوگرافی و ماموگرافی سینه در گذشته از 40 سالگی توصیه می شد اما الان در کنگره های ایران سن شروع این آزمایش ها 35 سالگی اعلام شده است زیرا شیوع سرطان سینه در همه جوامع از جمله ایران افزایش پیدا کرده است. اهمیت این موضوع برای افرادی که در فامیل درجه یکشان از جمله مادر، خواهر، خاله و عمه سابقه سرطان سینه دارند، دوچندان می شود. این افراد باید پنج سال قبل از سن ابتلای اعضای خانواده خود به سرطان، ماموگرافی انجام دهند حتی اگر زیر 35 سال داشته باشند. لازم به ذکر است که ماموگرافی های جدید و دیجیتال اشعه بسیار کمی از خود ساطع می کنند، کمتر سینه ها را تحت فشار قرار می دهند و در عین حال دقت بالاتری دارند. در صورت لزوم نیز علاوه بر ماموگرافی برای فرد سی تی اسکن، ام آرآی و اسکن با تزریق یا بدون تزریق درخواست می شود.